Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ponty rácosan

MME MME
1 3.5/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg burgonya
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 30-30 dkg paradicsom és paprika
  • 60 dkg pontyfilé
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál édesnemes pirospaprika
  • vaj a tálhoz
  • 4 dl tejföl

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, meghámozzuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paradicsomot, a paprikát megmossuk, húsukat kisebb darabokra vágjuk. A halat megmossuk. A szalonna felét vékonyra szeleteljük, a másik felét apró kockára vágjuk.

Elkészítés: A pontyfilét beirdaljuk, megsózzuk, a vékony füstöltszalonna-szeletekkel megtűzdeljük, kevés olajon elősütjük. Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a hagymát, és megfonnyasztjuk. Belekeverjük a paradicsomot, a paprikát, és sóval, pirospaprikával ízesítve összefőzzük, azaz lecsót készítünk. A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat. A burgonyát karikákra vágjuk, és a tálba egy réteg burgonyát fektetünk. Beborítjuk a halfilével, ráöntjük a lecsót, kevés tejföllel megöntözzük. A maradék burgonyával befedjük, tejföllel gazdagon meglocsoljuk. A sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 988 kcal

Ezek is érdekelhetnek