Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pita Edit módra

Hozzávalók

  • 2,1 dl langyos víz
  • 1 ek olívaolaj
  • 35 dkg finomliszt
  • 1/2 tk só
  • 1 tk cukor
  • 1 tk instant élesztő

Elkészítés

    1. A liszttel elkeverjük a sót, az élesztőt, a cukrot, a vizet, apránként adagolva, majd az olajat is. Kidolgozzuk a tésztát, egy tányérra borítjuk, vízzel lespriccelt folpackal légmentesen lefedjük, és 20 perc alatt a duplájára kelesztjük.
    2. Kissé belisztezzük a munkalapot. Ráborítjuk a tésztát, és átgyúrjuk nyolcszor úgy,hogy a tészta alsó részéből egy darabot középre hajtjuk és szépen körbe míg a 8 hajtással körbe nem érünk. Ekkor 10 percre letakarva tovább pihentetjük. Még kétszer megismételjük a műveletet. Erre azért van szükség, hogy a tészta közepébe szoruljon a levegő.
    3. Ha kész vagyunk vele, akkor 6 részre osztjuk. A munkalapot belisztezzük, és a tésztadarabokat gömbölyűre formázzuk rajta úgy, hogy a darabokat a kezünkbe fogjuk és az aljára csippentjük a tésztát.
    4. A tésztagömböket 10 percig kelesztjük, majd nyújtófával kinyújtjuk úgy, hogy kb. fél cm legyen. Letakarjuk egy konyharuhával.
    5. 230 fokra előmelegítjük a sütőt a sütőlemezzel együtt. A tésztákat, az aljuknál fogva felemeljük, és rátesszük a sütőlemezre úgy, hogy a tetejét nem érintjük meg, és 6-7 perc alatt készre sütjük. Öröm volt nézni, ahogyan megnőttek a piták. 

      PITA, A LAPOS KENYEREK ALFÁJA ÉS OMEGÁJA >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Pita Edit módra recept?


Magazin