Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pirított fokhagymás saláta

MME MME
1 5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A megpucolt fokhagymákat darabokra vágom, vajon megpirítom úgy, hogy még a salátában finom íze legyen (ne égessük oda).

2.) A fokhagymát és a szaftot belekanalazom az előzőleg összeöntött olaj, citromlé, oregánó és felolvasztott méz keverékébe, majd beleöntöm a tejfölt (tejfölöket, ki mennyire szereti szószosan).

3.) A felaprózott sonkadarabokat barnára pirítom lassú lángon (kb. 15 perc, majd miután lekapcsoltam a lángot, én még egy teáskanál mézzel meg szoktam locsolni).

4.) A salátakeveréket tálba teszem, feljavítom almadarabokkal, sajtdarabokkal, és ízlés szerint, amivel akarjuk (uborka, retek, dió, rukkola...stb.).

5.) Ráborítjuk a megpirult sonkát, erre pedig a szószt.

Megjegyzés

Pirítóssal vagy pirított kenyérkockákkal tálaljuk. - MME

Ezek is érdekelhetnek