Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pácolt fácánsült röstivel

MME MME
120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 db konyhakész fácán
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 3 dl tejföl
  • 15 dkg mangalicazsír
  • bors
  • köménymag
  • kakukkfű
  • A pácléhez:
  • 2 liter víz
  • 1 dl fehérborecet
  • 5-6 db babérlevél
  • 1 teáskanál egész feketebors
  • 1 teáskanál koriandermag
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés só
  • A röstihez:
  • 8 db nagyobb burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál petrezselyemzöld
  • kevés olívaolaj
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A fácánokat szárnyasvágó ollóval 4 darabra vágjuk. Elkészítjük a páclevet és felforraljuk, majd lehűtjük. Ebben 2 napig pácoljuk a fácándarabokat.

A készítéskor a húst kivesszük a pácléből, megtűzdeljük a vastagabb csíkokra vágott füstölt szalonnával, majd sóval és a fűszerekkel bedörzsöljük.

Ezután nagyobb serpenyőbe vagy lábasba tett zsiradékon sütjük, majd kevés vizet hozzáadva pároljuk. Lassan kell sütni – miközben folyamatosan tejföllel locsolgatjuk –, mert nehezen puhul a fácánhús.

A röstihez előfőzzük a burgonyát, hogy a héja könnyen lejöjjön, majd lehűtjük és lereszeljük.

Serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet, s az edény aljához lapítva folyamatos rázogatás mellett pirosra sütjük.

A röstihalomra ráfektetett fácándarabokat tejföllel meglocsoljuk és petrezselyemzölddel díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss