Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Őszi lepény

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 22 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 1 csipet só + 2 evőkanál víz
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg gesztenyemassza
  • 2 szelet csoki
  • 7 tojás
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés

    Elkészítés:
    1.) A sütést megelőző nap a lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojássárgát és a 2 evőkanál vízben feloldott csipet sót. Az egészet jól összegyúrjuk, és a hűtőbe (vagy a hűvös kamrába) tesszük másnap reggelig. (Mindenképp egy estét hűtőben kell töltenie a tésztának!)
    2. Másnap 2 részre osztjuk a tésztát. Az egyik felét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy tepsibe tesszük.
    3.) Elkészítjük a tölteléket: a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az áttört gesztenyemasszát, a (mikróban vagy gőz fölött) felolvasztott csokoládét, és a tojásfehérjékből vert kemény habot.
    4.) A kész tölteléket egyenletesen a tepsibe tett tésztalapra kenjük, majd befedjük a tészta (közben kinyújtott) másik felével. Tojással megkenjük.
    5.) Előmelegített sütőben megsütjük kb. 20-25 perc alatt, majd a meleg, de kikapcsolt sütőben hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva, kockákra vágva tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

asztrodimenziok
Kipróbáltam, nagyon jó kis recept, a lepény különleges lett és finom, nagy sikert aratott. Egy nagyon picit a tészta szűk volt a töltelékhez, legközelebb bővebben mérem majd a hozzávalókat a tésztához. Külön meglepetés, hogy másnap mintha még finomabb lett volna, persze jó tárolódobozba tettem.

Hasonló Receptek

Magazin