Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Omlós lekváros kifli

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej (langyos)
  • 1 csomag instant élesztőpor
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 mk sütőpor
  • 3 ek porcukor (púpozott)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • sütésálló lekvár (bármilyen ízű)
  • Lekenéshez:
  • 1 db tojás
  • Szóráshoz:
  • porcukor

Elkészítés

    1. A kimért liszt közepébe beleöntjük az 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt, majd hozzáadjuk az étolajat, a maradék tejet, a sütőport, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat és végül a csipet sót. Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb. 40 percig pihentetjük.
    2. Utána átgyúrjuk és 2 cipóra osztjuk. A cipókat külön-külön kör alakúra kinyújtjuk, és mindegyiket 16 cikkre felvágjuk. Az így kapott háromszögek szélesebb részére lekvárt teszünk és feltekerjük.
    3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és mindegyiknek a tetejét lekenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük.  Ha megsült és kihűlt, megszórjuk a tetejét porcukorral.

    11 BOMBAJÓ KELT TÉSZTÁS RECEPT - AZ ARANYGALUSKÁTÓL A POGÁCSÁIG >>>

    15 ISTENI HÁZI KIFLI, SÓSAN ÉS ÉDESEN - PRÓBÁLD KI MINDET! >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin