Nyúl vadasan

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db kisebb házinyúl (max. 1,5 kg) belsőségekkel együtt
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej hagyma
  • 1-2 babérlevél
  • 8-10 szem feketebors
  • 1 pohár tejföl
  • 2-3 evőkanál liszt
  • mustár
  • ecet vagy citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított nyulat feldaraboljuk, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a sárgarépát, a gyökeret, a hagymát és a sót. Feltesszük főni. Amikor felforr, a habját leszedjük, hozzáadjuk a babérlevelet és a feketeborsot. Lassú tűzön 1-1,5 óra alatt megfő.

    A húslét leszűrjük, kb. 2 dl-t félreteszünk belőle. A húst kicsontozzuk, a sárgarépát és a gyökeret villával szétnyomkodjuk. A levet újra felforraljuk, hozzáadjuk a húst és a zöldségeket, mustárral, ecettel ízesítjük. A félretett léhez hozzáadjuk a tejfölt és a lisztet, simára keverjük, és hozzáadjuk a húsléhez. Az egészet összeforraljuk. Ha túl híg lenne, akkor még egy kevés liszttel sűríthetjük. Forrázott lisztgombóccal tálaljuk.

Megjegyzés

Nyúl helyett csirkéből is készíthetjük.

Hykes Judit
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hykes Judit 6 évvel ezelőtt
Gratulálok! Most én is tanultam valamit, ki fogom próbálni így is.
Kisné Papp Szilvia 6 évvel ezelőtt
Én úgy csináltam, hogy 2 fej hagymát zsíron megpirítottam és arra tettem rá a husit. És 4 répát tettem hozzá amitől jó édes lett és még sűrítenem se kellett a végén, pont jó volt az állaga. Ja és én botturmixszal tettem pépessé a szószt. Nagyon finom lett, most csináltam először. Köszönöm a receptet! : )
Honfi Albertné 6 évvel ezelőtt
Én zsemlegombóccal szeretem
Kiszlinger Brigitta 6 évvel ezelőtt
Hogyan készül a forrázott lisztgombóc? Én burgonygombóccal szoktam tálalni, amiben van áztatott zsemle is.

Hasonló Receptek