Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mustáros töltött padlizsán

default user icon
Mustáros töltött padlizsán

Hozzávalók

  • 4 db közepes nagyságú padlizsán
  • 1 evőkanál só
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál csípős mustár
  • 2 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál morzsolt rozmaring

Elkészítés

    A padlizsánokat mossuk meg, majd hosszában vágjuk félbe, sózzuk jól meg, és tegyük félre kb. 10 percre. Egy tűzálló tálban hevítsük fel az olajat.

    A padlizsánokról kaparjuk le a sót, majd minden fél padlizsán belsejéből kb. 2/3 részt vájjunk ki és tegyük félre. Forró olajban a padlizsánok mindegyik oldalát süssük át, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt padlizsánokat kenjük be mustárral. A hagymát és a fokhagymát tisztíts tisztítsuk meg és a kivájt belsővel együtt vágjuk apróra.

    A hagymás keveréket a maradék olajon süssük át, sózzuk meg és töltsük vissza a padlizsánokba. A sütőt melegítsük elő 200°C fokra. Minden fél padlizsánt szórjunk meg egy evőkanálnyi zsemlemorzsával, vajforgácsokkal és rozmaringgal.

    A sütőben kb. 15 percig süssük. Tálaljuk rizzsel és paradicsommártással.

Megjegyzés

A tölteléket dúsíthatjuk 300 g darált hússal!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin