Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mozzarellás rakott karfiol

4/5

Hozzávalók

  • 50 dkg karfiol
  • citromlé
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl joghurt
  • 3 ek füstölt sajt
  • 2 ek zsemlemorzsa (+ a szóráshoz)
  • 1 ek olaj
  • 1 csomag mini mozzarella
  • 2-3 db koktél paradicsom

Elkészítés

    1. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és forrásban levő, sós vízben 3-4 perc alatt előfőzzük. A főzővízbe teszünk néhány csepp frissen facsart citromlevet.
    2. A tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a joghurtot, a füstölt sajtot és a zsemlemorzsát. Megsózzuk, és elkeverjük.
    3. A sütőformát kiolajazzuk, és megszórjuk a zsemlemorzsával. Leszűrjük a karfiolt, és kb. 2 ek főzőlevet keverünk a tejfölös masszába.
    4. A karfiolrózsákat a tepsibe (vagy jénaiba) tesszük, és ráöntjük a masszát. A tetejére tesszük a mini mozzarellákat és a felszeletelt paradicsom ot. 180 fokra előmelegített a sütőbe toljuk, és kb. 25-30 percig alsó-felső sütésen sütjük, majd a végén 5 percig a légkeveréses fokozaton sütjük.

      Mennyei egytálételek >>> 

      Még több karfiolos recept >>> 

      Még több rakott karfiol >>> 

      Sajtos finomságok >>> 

Megjegyzés

Nem vagyunk vegetáriánusok, de olykor-olykor jól esik a hús nélküli étel is. Persze, aki szeretné, tehet mellé egy szelet csirkemellet vagy halat.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin