Elkészítés: A meggyet mossuk meg, magozzuk ki, majd tegyük egy szűrőbe és hagyjuk állni, míg alaposan le nem csepeg.
A töltelékhez a finomra törjük egy mozsárban a pisztáciát, majd meglocsoljuk a mandulaaromával, és finom krémesre pépesítjük ezzel együtt. A vajat egy tálban kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a mandulás pisztáciakrémet, az őrölt mandulát, a keményítőt, valamint hozzácsurgatjuk a pálinkát. Ezután jöhetnek bele a tojások és a zsíros tejföl. Alaposan összekeverjük a krémet. Amíg elkészítjük a tésztát, hűtőben pihentetjük a krémet.
A tésztához egy tálban jól összedolgozzuk az alapanyagokat: a szobahőmérsékletű vajat, a cukrot, az őrölt mandulát, a lisztet, a kardamomot, a sót, a tojássárgáját és a tejet.
A sütőt 185 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 26 cm-es tortaformát. Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk a tészta 2/3 részét, és kibéleljük vele a formánkat. A maradék 1/3 részt hűtőben pihentetjük, hogy jól kidermedjen, reszelhetővé váljon, ez lesz a fedőréteg.
A tésztára öntjük a krém ¼ részét, majd rárakjuk a lecsöpögtetett meggyet. Erre öntjük egyenletesen a maradék krémet, majd előmelegített sütőbe toljuk 10 percre. Ekkor kivesszük, a tetejére reszeljük a maradék tésztát, és kb. 35-45 perc alatt készre sütjük.
Miután kihűlt, tálalás előtt megszórjuk porcukorral, kevés aprított pisztáciával, és néhány szem piros koktélcseresznyével díszítjük.