Mediterrán halleves

Hozzávalók

  • 50 dkg pontyfilé
  • 1 fej főzőhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db édeskömény
  • 1 szem burgonya
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 tk római kömény
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 db babérlevél
  • 1 l húslevesalaplé
  • 1/2 tk sáfrány
  • 2 ek olívaolaj
  • bors

Elkészítés

    1.

    Pucoljuk meg és aprítsuk fel a főzőhagymát és a fokhagymát. Forrósítsuk fel az olajat, és pároljuk meg rajta a hagymákat. Mossuk meg és csíkozzuk fel az édesköményt, hámozzuk meg és kockázzuk fel a burgonyát, a paprikát pedig aprítsuk fel. Mossuk meg a halat, és vágjuk falatnyi darabokra.

    2.

    Forgassuk át a burgonyát a hagymás olajon. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, és öntsük fel a húslevessel. Tegyük bele a római köményt, a babérlevelet és a sáfrányt, majd forraljuk fel.

    3.

    Főzzük 20 percig, majd adjuk hozzá az édesköményt, a paprikát és a halat. Főzzük együtt további 10 percig, végül ízesítsük sóval, borssal. Tálaljuk petrezselyemzölddel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Várszegi Rozália 10 hónappal ezelőtt
Nem értem hogy az ilyen recept mit keres a Magyaros ételek között?

Hasonló Receptek

Magazin