Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mátrai tokány kapros túrógombóccal

default user icon

Hozzávalók

  • 5 dkg zsír
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 60 dkg vaddisznócomb
  • 1 evőkanál fűszer paprika
  • 5 dkg liszt
  • 10 dkg erdeigomba-keverék
  • 10 dkg konzervkukorica
  • 10 dkg tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor kapor
  • őrölt bors
  • morzsolt kakukkfű
  • 1 db zsemle
  • 10 dkg juhtúró
  • 10 dkg tehéntúró
  • 5 dkg búzadara
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. A felforrósított zsíron kissé megpirítjuk a felcsíkozott szalonnát, ezután hozzáadjuk a meghámozott, felaprított hagymát, valamint a megtisztított, felkockázott húst, és megpároljuk őket. Meghintjük a fűszerpaprikával és a liszttel, alaposan elkeverjük, majd felöntjük egy kevés vízzel, és majdnem teljesen puhára főzzük a húst.
    2. Beleforgatjuk a gombakeveréket, és tovább főzzük egy kis ideig. Azután hozzákeverjük a leszűrt kukoricát, és még egy kis ideig főzzük. Hozzáadjuk a tejfölt a tejszínnel együtt, és ízesítjük a felaprított kapor felével, némi sóval, borssal, valamint morzsolt kakukkfűvel.
    3. A zsemlét beáztatjuk egy kevés vízbe, majd miután kinyomkodtuk, összedolgozzuk a kétféle túróval, a búzadarával, a maradék aprított kaporral, a vajjal és a tojással.
    4. Pihentetjük a masszát 30 percig, ezután gombócokat formázunk belőle, és sós vízben kifőzzük azokat. Ezekkel körítve tálaljuk a tokányt. Bazsalikomlevelekkel, kaporágakkal és néhány gombával díszíthetjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin