Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Májpástétom őzgerincben

Hozzávalók

  • 1 kg sertésmáj (csirkemáj, libamáj, pulykamáj)
  • 2-3 evőkanál zsír (a sütéshez)
  • 2 db vöröshagyma (nagy, karikára vágott)
  • 2 db babérlevél
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 kocka margarin
  • 1-2 evőkanál mustár
  • majoránna

Elkészítés

    1. 1 kg sertésmájból (csirkemájból) resztelt májat készítesz zsírral, sok hagymával, 2 babérlevéllel, és fűszerekkel.
    2. Ezután kihűtöd és háromszor ledarálod.
    3. Hozzákeversz egy darabokra vágott margarint, megsózod-borsozod, majd beleteszel 1-2 evőkanál mustárt, jó sok majoránnát, és addig kevered, amíg szinte habos nem lesz. Vigyázz, ha a mustár savanykás, elég belőle egy kanálnyi is.
    4. Az őzgerinc formát (nekem szilikonos, azt nem kell folpackkozni) folpackkal kibélelem, beleöntöm a májkeveréket és hűtőbe teszem minimum 8 órára. Amikor szépen összeállt tálcára borítom.

     

Megjegyzés

Mi a csirkemáj pástétomot szeretjük jobban, de egyikben sincs semmilyen adalékanyag !

Piri Anyó
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Májpástétom őzgerincben recept?


Magazin