Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majorannás karaj tormamártásban

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karajt kicsontozzuk, alaposan bedörzsöljük sóval, ételízesítővel, mustárral és majorannával.

Egy tűzálló tálba ujjnyi vizet öntünk, felforrósítjuk. Ha forró, belefektetjük a húst, mellédobjuk a babérlevelet, és lefedve megpároljuk. A már puha hús kivesszük, felszeleteljük.

A visszamaradt párolólevet reszelt tormával ízesítjük, és liszttel elkevert tejföllel sűrítjük be. A hússzeleteket visszatesszük a mártásba, átforraljuk, hogy a hús magába vegye az ízeket.

Köretnek rizst, tarhonyát vagy burgonyapürét kínálhatunk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek