Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Májas töltött tojás

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 keményre főzött tojás
  • 15-20 dkg főtt csirkemáj vagy 2 sertés- és 2 marhamájkrém
  • bors
  • mustár
  • 3 dkg vaj
  • A tartármártáshoz:
  • 2 tojássárgája
  • 2 kanál étolaj
  • fehérbors
  • 2 kanál mustár
  • 2 kanál porcukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl fehérbor vagy 2 kanál citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: A tojást megfőzzük, megpucoljuk, kettévágjuk. A sárgáját kiszedjük, villával összetörjük, amiből egy keveset hagyunk a díszítéshez. A nagyobb rész sárgáját összekeverjük a főtt, darált csirkemájjal vagy a májkrémmel, sóval, borssal, mustárral, a 3 dkg vajjal. A tojásokat ezzel a masszával egyenként megtöltjük.

    A tartármártáshoz a 2 tojássárgáját 2 kanál olajjal sűrűre keverjük. Csipet sót adunk hozzá, majd ízlés szerint fehérborsot és 2 kanál mustárt. Jól kikeverjük 2 kanál porcukorral, 2 dl tejföllel és 1 dl fehérborral vagy 2 kanál citromlével, és fél órára hűtőbe tesszük.

    Jénai tálba sorba rakjuk a töltött tojásokat. a tármártással leöntjük úgy, hogy a tojások tetejét ne kenjük össze.

    Az összetört, félretett tojássárgájával díszítjük, a mártásra és a kiálló tojásokra szórva. A tojások tetejére pici pirosaranyat is nyomhatunk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin