Elkészítés: A 35 dkg lisztet a 15 dkg margarinnal, 4 tojás sárgájával, fél csomag sütőporral és egy kis tejjel összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük, felébe kakaóport gyúrunk.
Kinyújtjuk a barna lapot, tepsibe fektetjük. Lekvárral megkenjük, erre fektetjük a sárga lapot, amire jön a töltelék.
A töltelékhez 4 tojásfehérjét felverünk kemény habnak 15 dkg kristálycukorral, és beleforgatjuk a 15 dkg darált diót, ezt kenjük a tészta tetejére.
Végül leszórjuk durvára vágott dióval és kis lángon megsütjük!
A kihűlt tésztát porcukorral megszórtam, olvasztott csokival lecsurgattam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre