Lencsefőzelék sült kolbásszal

default user icon

Hozzávalók

  • 0,5 kg lencse
  • 1 db sárgarépa (reszelt)
  • 0,5 db zeller (reszelt)
  • 1 db vöröshagyma (reszelve)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 1 kanál liszt
  • 3-4 db babérlevél
  • bors
  • vegeta
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • petrezselyem
  • 3 pár debreceni kolbász

Elkészítés

    1. Lencsét tisztítás után beáztatom. Lehetőleg előző este.
    2. A hagymát, reszelt zöldségeket, fokhagymát egyszerűen forró olajon a fazékban megpirítom egy kicsit, majd rádobom a lencsét.
    3. Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Beleszórom az ételízesítőt, a sót, a borsot, 4-5 babérlevelet és a paradicsompürét. Puhára főzöm.
    4. Tejfölös, lisztes habarással sűrítem.
    5. A kisült debreceniket kettévágom, az étel tetejére rendezem, apróra vágott petrezselyemmel megszórom. Izlés szerint balzsamecettel savanyítható.

Megjegyzés

Nemcsak újévkor, mindig örömmel főzöm, mert szeretjük.

mari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin