Legyezős csirkemell

Hozzávalók

  • 1db egész csirkemell filé
  • 3 db light Medve sajt
  • 4 szelet zöld fűszeres kecskesajt
  • 2 teáskanál kókuszzsír
  • lestyán
  • oregánó
  • kakukkfű
  • 3 csipenyi szárított kapor
  • 1 evőkanál joghurt
  • 5 szelet lila hagyma
  • 1 db szárított paradicsom
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db kisebb cukkini fele
  • 3 szelet zeller
  • 1 dl húsleves alaplé

Elkészítés

    1. A csirkemellet megmossuk, majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük a filét: egy-másfél cm mélyedést vágunk a húsba, ahogy a képeken látható.
    2. A joghurtot összekeverjük a szárított kaporral, két csipetnyi sóval, ezzel bekenjük a csirkemellet. 10-15 percig pihentetjük. Közben bekapcsoljuk a sütőt.
    3. Megpucoljuk a sárgarépát, zellert, majd felkarikázzuk, a zsenge cukkinit héjastól beleszeljük. A tepsi aljába kókuszzsírt kenünk, majd rárakjuk a sárgarépa, zeller és cukkini karikákat. Megsózzuk, meghintjük egy csipetnyi kaporral, ráfektetjük a csirkemellet, minden mélyedésbe teszünk egy félbevágott medvesajtot, majd rámorzsoljuk a kecskesajtot.
    4. A tetejére fektetünk néhány lestyán-, oregánó-, és kakukkfű ágat, egy szárított paradicsomot, néhány szelet lila hagymát.
    5. Ráöntjük a húsleves alaplét, majd lefóliázva  az előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk. Kb 40 percig a fólia alatt pároljuk, időnként meglocsoljuk. A végén levesszük a fóliát és rápirítunk.
    6. Fejes salátával, zöldségekkel, illetve héjában sült krumplival, kapros joghurt öntettel tálaltam.

Megjegyzés

Ez egy könnyed, ízletes fogás diétázóknak és mindenkinek, aki szeretne egészségesebben táplálkozni a húsvéti ünnepek alatt is.

Biró Sára
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek