A bacont vékonyra szelve és megsütve már Krisztus előtt 1500-ban is fogyasztották a kínaiak. Ázsiából a Római Birodalmon keresztül jutott Európába, ahol az angolok és a franciák is hamar megkedvelték, pár száz évvel később pedig az amerikaiak étrendjének szerves része lett. Napjainkban elsősorban a reggelink részeként fogyasztjuk, de ezen kívül is széles körben használjunk: a baconnel nem tévedünk, szinte minden ételt remekül kiegészít. Nézd a mi válogatásunkat, és készítsd el akár mindegyik receptet!
HAGYMÁS-BACONÖS NUDLI>>>
BACONBE GÖNGYÖLT SAJTTAL TÖLTÖTT HÚSGOLYÓ>>>
BACONÖS-SAJTOS SÖRKENYÉR>>>
BACONÖS-SAJTOS SÜTŐTÖK>>>
SPÁRGAKRÉMLEVES PETREZSELYEMOLAJJAL, PIRÍTOTT BACONNEL>>>
BACONBE TEKERT, BARACKKAL TÖLTÖTT CSIRKEMELL>>>
CSOKIBA MÁRTOTT SÜLT BACONSZELETEK>>>