Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krémes burgonyaleves

default user icon

Hozzávalók

  • 1 csokor újhagyma
  • 50 dkg burgonya
  • 4 dkg vaj
  • őrölt pirospaprika
  • 8 dl zöldségleves-alaplé
  • 1 dl cukrozatlan habtejszín

Elkészítés

    1. Az újhagymát és a burgonyát mossuk meg, hámozzuk meg. A hagymát karikázzuk fel, a burgonyát vágjuk kockákra. Forrósítsuk fel a vajat, majd fonnyasszuk meg rajta a hagymát. Adjuk hozzá a krumplikockákat, és pirítsuk az egészet néhány percig.
    2. Hintsük meg a burgonyát egy kevés pirospaprikával, keverjük el, majd öntsük fel az alaplével. Forraljuk fel, majd közepes lángon főzzük kb. 30 percig. Sózzuk meg, csorgassuk bele a tejszínt. Végül pürésítsük a levest botmixerrel. Újhagyma zöldjével, frissen őrölt borssal és friss kiflivel tálalhatjuk.

      MELEGÍTŐ KRÉMLEVESEK >>> 

      13 LAKTATÓ ÉS OLCSÓ KRUMPLILEVES, A KOLBÁSZOSTÓL A SAJTOSIG >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin