Kondorosi betyár raguleves pulykával

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma (kis)
  • 60 dkg pulykacomb (filézett felső comb)
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1/4 db zeller
  • 3 db krumpli
  • 1/2 db citrom (leve)
  • 2 púpozott evőkanál tejföl
  • 10 dkg mangalica szalonna
  • 1 dl fehérbor (félédes)
  • 1 kávéskanál csemegepaprika (őrölt)
  • 1/2 db hegyes erős paprika
  • tárkony (friss)
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. Az apró kockákra vágott megpirított mangalica szalonna zsírján megfonnyasztottuk a vékony csíkokra vágott hagymát, majd a felkockázott húst is hozzátéve fehéredésig pirítottuk. Felöntöttük a borral, majd meghintettük paprikával, és annyi vizet töltöttünk hozzá, amennyi bőven ellepte. A félbevágott csípős paprika is a lébe került. Mivel pulykahúst használtunk, nem kellett a hús puhulására annyit várni, mint sertéslapocka esetében, de abból is készülhet a raguleves.
    2. Félidőben hozzáadtuk a kockázott zöldségféléket, és a krumplit is, valamint az apróra vágott tárkony, és petrezselyem leveleket. Belefacsartuk fél citrom levét is. Keveset kivettünk e léből, amit csomómentesre kevertünk a tejföllel, majd visszatöltöttük a levesbe.
    3. A leves nagyobb mennyiségben készült bográcsban, de a felsorolt hozzávalókat 4 fő részére adtam meg, az eredeti alkotó elemek arányában.

     

Megjegyzés

Bográcsos étel, de tűzhelyen is elkészíthető. Ez a tápláló leves remek lehet karácsonyra, vagy a két ünnep között!

Hajdu István László
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin