Kókuszos hóemberkék

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg marcipánmassza
  • 2 ek baracklekvár
  • 20 dkg háztartási keksz
  • 4 ek kókuszlikőr
  • 3 ek porcukor
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1-2 ek olaj
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • sárga és piros ételfesték
  • tortadíszítő

Elkészítés

    1. Kb. 1 teáskanálnyi marcipánt az ételfestékkel narancssárgára színezünk, és 12 sárgarépa alakú orrot formálunk belőle, majd száradni hagyjuk.
    2. A kekszet nejlonzacskóba tesszük, majd sodrófával összetörjük. A morzsát a maradék marcipánnal, a likőrrel, a porcukorral és a baracklekvárral összegyúrjuk. A fehér csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és hozzáadjuk az olajat.
    3. A marcipános masszából három különböző méretű golyót formázunk (a fejnek, a hasnak és a lábnak). A kókuszreszeléket mélytányérba szórjuk. A golyókat előbb az olvasztott csokoládéba mártjuk, lecsöpögtetjük, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk. Kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
    4. A nagyobb golyókra egy kevés fehér csokoládét csorgatunk, és rátesszük a közepes golyókat. Ezekre is fehér csokoládét csorgatunk, majd rátesszük a legkisebb golyókat. Az orrokat is a csokoládéba mártjuk, és a fejre ragasztjuk. Végül tortadíszítővel a szemeket és a gombokat ragasztunk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin