Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus paradicsomos káposzta

Hozzávalók

  • 1 kis fej káposzta (kb. 1 kg)
  • 1 kis fej hagyma
  • zöld csombor (borsikafű)
  • 1 db t. v. paprika
  • 1 ek olaj
  • 1 ek rozsliszt
  • 5 dl házi paradicsomlé
  • 1 kávéskanál cukor vagy édesítőszer
  • bors

Elkészítés

    1. A káposztafejet leöblítjük, és kettévágjuk. A torzsáját kiemeljük, leveleit vékony csíkokra gyaluljuk, majd sóval meghintjük.
    2. A hagymát megpucoljuk, és felvágjuk. A káposztát egy nagyobb edénybe tesszük, és éppen csak annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Kissé megsózzuk, hozzáadjuk a csombor ágait és a paprikát, és mérsékelt lángon kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
    3. Az olajat serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a felvágott hagymát, egy csipet sóval meghintjük, majd üvegesre dinszteljük. Meghintjük a liszttel, és három-négy kavarás után hozzáadjuk a házi paradicsomlevet. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a káposztához.
    4. Az egészet együtt főzzük még kb. 10 percig. Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, valamint a cukorral vagy az édesítőszerrel édesítjük. Önálló ételként vagy sertéssülttel kínáljuk.

    10 MENZAKAJA, AMIT OTTHON ELKÉSZÍTVE IMÁDNI FOGSZ! >>> 

    A NAGY KLASSZIKUS A MENZÁRÓL - PARADICSOMOS KÁPOSZTA EGYSZERŰEN >>> 

Megjegyzés

Egyszerű, pénztárcakímélő magyaros étel. Én zöld fűszerrel, csomborral (borsikafű) gazdagítom. A mi családunkban mindenki szereti.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin