Klasszikus barnamártás

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg kisebb darabokra vágott borjúcsont
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zellergumó (kisebb)
  • 5 dkg paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • őrölt feketebors
  • kristálycukor
  • kakukkfű
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: Először is vegyünk egy nagy lélegzetet, majd töltsünk valami innivalót. Ha ezzel megvagyunk, akkor vegyük elő legszebb levesesfazekunkat, öntsünk bele kevés olajat, hevítsük fel, majd tegyük bele a felaprózott csontot, és pirítsuk meg. Szeleteljük bele a répát, a gyökeret, a hagymát és a zellert. Hintsük rá a cukrot, pirítsuk tovább, amíg szép karamellszínű lesz. Akkor adjuk hozzá a paradicsompürét, pirítsuk tovább, de vigyázzunk, nehogy megégjen. Öntsük nyakon 2 liter vízzel, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a kakukkfűvel ízesítsük. Forraljuk fel nagy lángon, majd fedő alatt, legalább 3 óráig főzzük.

    Addig igyunk még valamit. Ha minden jól ment, körülbelül 8 dl levünk maradt. Elővesszük kedvenc kicsi teflonserpenyőnket, benne a lisztet szárazon barnára pirítjuk, majd a lébe szűrjük. Kevergetve mártás sűrűségűre forraljuk. Átszűrjük, és forrón tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Szabon Gábor 4 hónappal ezelőtt
Ami úgy kezdődik, hogy töltsünk valami italt, az már eleve jól kezdődik. :)
Szabó Zsanett 3 évvel ezelőtt
Elnézést a hozzászólásért, de a recept szinte (!) szó szerint megegyezik a Hargitai György által megjelentetett barnamártás recepttel, így fontosnak tartom, hogy az ő neve is feltűnjön a recept alatt. Tisztelettel Sz. Zsanett
Szittner Zoltán 5 évvel ezelőtt
hát, ez nagyon jól hangzik! stílusos! :D
Petikatona 5 évvel ezelőtt
elkészítettem,nagyon finom lett,én az utolsó órában meglöttyintettem egy deci vörösborral az szépen kihozta az ízeket.Én kb. 5 óra alatt főztem meg.

Hasonló Receptek

Magazin