Keress receptre vagy hozzávalóra

Kínai (jellegű) sült tészta csirkefalatkákkal

default user icon
11 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 csomag spagetti
  • néhány fejeskáposztalevél
  • 1 nagy vagy 2 kisebb vöröshagyma
  • zöldborsó
  • szójaszósz
  • víz
  • A csirkefalatokhoz:
  • 2-3 csirkemell
  • tej
  • esetleg fokhagyma
  • palacsintatészta
  • olaj a sütéshez
  • A szószhoz:
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 evőkanál pirított szezámmag
  • víz
  • paprika, piros arany, ketchup
  • esetleg bors
  • méz
  • pár csepp citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: Egy teflonlábast veszünk elő a tészta elkészítéséhez. (Próbálkoztam wokkal is, ha már kicsit keleties ételről van szó, de abban a tészta helyenként leragadt, így a teflonlábast jobb megoldásnak tartom.) Olajat öntünk bele, aztán a spagettitésztát félbetörjük és beleszórjuk. Az olajon egy kicsit megpirítjuk.
    Öntünk alá egy kis vizet, és párolni kezdjük. De mindig csak egy kicsi vizet alá, mert jártam már úgy, hogy túl sok lett, és így a tészta ragadóssá vált, az pedig nem tesz jót neki. Szóval mindig csak egy kis vizet öntünk rá, és hagyjuk hogy elforrjon alóla, ezután ismét öntünk. Időnként egy lapáttal megkevergetjük, hogy ne süljön le.

    Ha a tészta már megfelelően puha, hozzáöntjük a borsót, hadd főjön össze vele egy kissé, majd hagyjuk alóla elpárologni a maradék vizet is. Locsolunk rá még egy kis olajat, és így is pirítjuk egy picit. Enyhén megsózzuk, majd szójaszósszal felöntjük és elkeverjük, hogy kellemes barna színt kapjon az egész. Így az íze is jobb lesz. Rátesszük a fedőt, és hozzákezdünk a második lépéshez, a tésztával ugyanis még nem végeztünk.

    Veszünk pár fejeskáposzta levelet, amelyet kockákra vágunk. A hagymákat felaprítjuk, lehetőleg jó nagy csíkokra, hogy ne süljön össze apróra. Egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk előbb a káposztát, majd kis idő elteltével hozzátesszük az enyhén megsózott hagymát, és együtt sütjük a kettőt. Ehhez is loccsintunk egy kis szójaszószt, majd belekeverjük a tésztánkba.

    A csirkemelleket már előre kockákra vágtuk és sós, esetleg fokhagymás tejben áztatjuk. Sűrű palacsintatésztát készítünk, ebbe mártjuk a csirkekockákat, és bő napraforgóolajban kisütjük. A csirkefalatok bundája így még meglehetősen kemény, ezért - és az íze miatt is - készítünk édes-savanyú szószt.

    Hideg vízben kikavarjuk a keményítőt, sűrűsödésig melegítjük, majd fűszerezzük a paprikával és a többivel (a borstól csípős lesz, amit nálunk nem szeretnek, ezért nem szoktam beletenni). Egy kevés méz és pár csepp citromlé pedig még kellemesebb ízt ad neki. A végén belekeverjük az olaj nélkül megpirított szezámmagot. Ebbe a sűrű szószba mártogatjuk a megsült, palacsintabundás csirkefalatokat. A zöldséges sült tésztával tálaljuk.

    Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Ha valaki gondolja, a tésztából akár süthet dupla adagot is, mivel nálunk mindig kislábas íze lesz. :-P Nálunk olyan gyorsan elfogy, hogy ha a csirkemellből többet készítek, akkor akár csinálhatom is az újabb adag tésztát az éhes szájaknak. Pedig elég laktató étel.

A receptet O.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

E-Lisa 6 évvel ezelőtt
néhány levél helyett jó nagy fej káposztával, répával, hagymával készült, külön pirítottam meg a zöldségeket, majd a húst. végül az al dentére (roppanósra) főzött tésztát pirítottam át. minden adagot meglöttyintettem a sötét szójaszósszal (karamelles ízt ad). nem a kívánságlistára, hanem a heti menübe került fel. Köszönöm!
krisz87 7 évvel ezelőtt
Meg csináltam!!Nagyon jó lett!A tésztával nekem nem volt bajom.Annyi hogy tényleg érdemes teflonban elkészíteni mert abban nem ragad le és meg is pirítható! Én az édes savanyú szószt nem csináltam meg mert, volt otthon egy édes savanyú enyhén csípős szósz ami ugyan azt az ízt hozat ki! Klassz a recept köszönöm!!
cloebaby 7 évvel ezelőtt
Siker a köbön. Olvastam, hogy többeteknek gondot okoz a tészta elkészítése. Pedig csupán annyi az egész, hogy a nyers, összetördelt tésztát egy tepsiben (legjobb a nagy gáztepsiben) a sütő grill funkciójánál kell pirítani (néha forgatva, mindenféle zsiradék nélkül). Amikor már jó barna mindenhol, akkor forrásban lévő vízbe teszitek a gázlángon főzve tovább a zöldborsóval. Ekkor sem kell sok víz alá, nem fontos, hogy ellepje, szinte csak párolódik. Sok sikert hozzá, tényleg érdemes kipróbálni, nem túloztak az előttem szólók.
rastinho 8 évvel ezelőtt
Ez egyszerűen tökéletes! Zabálnivaló finomság:) Igaz, a tésztával mindig meggyűlik a bajom, de megéri, mert mesebeli ízekkel kecsegtet. Húgommal nagy kínai étel fan-ek vagyunk, és most már itthon is elkészíthetem. (Persze a többiek körében is nagy sikert arattam vele...) Köszi!
rotti1 9 évvel ezelőtt
Hát...ez isteni finom. Annyit változtattam rajta,hogy nem volt itthon keményítőm,így a szószhoz valókat hozzáöntöttem a káposztás dologhoz és együtt főztem fel velük.Ja, és hús nélkül csináltam ,így a 90 naposhoz is jó,szerintem. Üdv
barbijoe0203 10 évvel ezelőtt
Hát ez nagyon szuper! Az egész családom odavan érte.
Jasmine25 10 évvel ezelőtt
Próbáljátok ki a tésztához: A szója szószt össze kell keverni egy kis curry-vel, kurkumával, gyömbérrel, és wok fűszerkeverékkel, egy pici olajjal és ezzel meglocsolni. Még jobban kiadja a kínai ízvilágot. Nekem tutira bevált.
n_kriszti 10 évvel ezelőtt
Ez a recept nagyon jó, megcsináltam és isteni finom lett. Tényleg olyan, mintha csak a kínaiak csinálták volna. A szószba raktam egy kis ecetet is. Köszi a receptet!
zsuzso100 10 évvel ezelőtt
Nagyon jó, kerestem ilyen receptet! :-)
Emese79 10 évvel ezelőtt
Hű, ez nagyon jól hangzik! Hétvégén ez lesz a kaja, az tuti :-))

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Kínai (jellegű) sült tészta csirkefalatkákkal recept?


Magazin