Nagyobb lábasban kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
Rádobjuk az 1 cm-es csíkokra vágott kelkáposztát, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott burgonyát is.
Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel. Átpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és puhára főzzük.
A rántáshoz olajat hevítünk, megszórjuk liszttel, pirítjuk egy kicsit. Megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, adunk hozzá egy pici vizet, majd a főzelékhez csorgatjuk. Egyet forralunk még rajta.
A kelkáposzta főzeléket kínálhatjuk fasírttal, friss kenyérrel, sült kolbásszal.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A KELKÁPOSZTA FŐZELÉK