Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kelkáposzta főzelék pikánsan

Hozzávalók

  • 1 db kisebb fej kelkáposzta
  • 2 db burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • napraforgóolaj
  • bors, őrölt
  • pirospaprika, csipős, őrölt
  • köménymag
  • 5 dkg kolbász (esetleg lókolbász)
  • 2 ek tejföl

Elkészítés

    1. A kelkáposztát alaposan megmossuk, majd felszeleteljük, a krumplit megpucoljuk és felkockázzuk.
    2. A burgonyát és a kelkáposztát beletesszük egy fazékba, felengedjük vízzel, majd sóval, borssal fűszerezzük. Körül-belül 30 percig főzzük.
    3. Közben felszeleteljük a kolbászt és megsütjük, majd félretesszük.
    4. Elkészítjük a rántást: egy serpenyőben forró olajon megdinszteljük a felaprított fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, s állandó keverés mellett világosbarnára pirítjuk.
    5. Levesszük a tűzhelyről, megszórjuk ízlés szerint köménymaggal, pirospaprikával, majd feleresztjük vízzel. Beleöntjük a levesbe, összekeverjük, majd felforraljuk.
    6. Tálaláskor mélytányérba szedjük a főzeléket, kanalazunk rá tejfölt, és megszórjuk a kolbászkarikákkal. 

Megjegyzés

Az elkészítéskor lókolbász használtam nosztalgiából. Pályakezdő koromban a legolcsóbb húskészítmény volt, ma már majdhogynem luxus.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin