Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kék camembert-mártással töltött zöld palacsinta

3 5/5
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 palacsintához:
  • 12,5 dkg finomliszt átszitálva
  • 1 közepes tojás
  • 3 dl tej
  • 1 csipet só
  • 12 dkg friss spenótlevél
  • A sütéshez:
  • növényi olaj (napraforgó vagy kukoricacsíra olaj egyaránt tökéletes)
  • A mártáshoz:
  • 3 dkg vaj
  • 1 csapott evőkanál rétesliszt
  • 2 dl tej
  • 10 dkg kékpenészes camembert sajt (pl. bavaria blue) apró kockákra vágva
  • 3 dkg frissen reszelt gouda sajt
  • csipet só
  • kevés frissen reszelt szerecsendió
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: A spenótleveleket nagyobb darabokra vágom, nyersen botmixerrel pürésítem. A lisztet átszitálom, mély tálba öntöm, beleütöm a tojást, előbb kevés tejjel sűrű, homogén masszává, majd fokozatosan adagolva tejet, közepesen sűrű tésztává dolgozom. Hozzáadom a spenótpürét, valamint a csipet sót. Az alaposan kikevert palacsintatésztát fél órára hűtőszekrénybe teszem.

Közben elkészítem a mártást. A vajat felforrósítom, hozzáadom a lisztet, halványra pirítom, állandó keverés mellett felöntöm a tejjel, hozzáreszelem a szerecsendiót, csipet sót és bőséges őrölt reszelt borsot adok hozzá. A pudingnál kissé hígabb állapot elérésekor (kb. 3-4 perc) hozzáadom a kétféle sajtot, egyet forralok rajta, félreteszem. A mártás, a hőmérséklet csökkenésével egyre sűrűbb lesz.

A palacsintasütőt felforrósítom, mogyorónyi olajat öntök bele, a szokásosnál kicsit vastagabb palacsintákat sütök a spenótos keverékből. A kész palacsintákat megtöltöm a camembert-mártással, összehajtom vagy feltekerem. Hőálló tálra halmozom, a tetejére szűk maréknyi gouda sajtot szórok.

A sütőt grillfokozatra álítom, átmelegítem a palacsintákat. Frissen tálalom.

Megjegyzés

Tálalásnál a maradék mártással gazdagítható! Friss spenót híján pürével is készülhet.

További recepteket és fotókat Habliliom blogjában találsz! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek