Elkészítés: A sütőporos lisztből, a cukorból, a margarinból és a tejből sima tésztát gyúrunk. 4 egyforma cipóra osztjuk, és 30 percig pihentetjük hideg helyen.
A cipókat egyenként kinyújtjuk sütőlap nagyságúra, és megsütjük 15-15 perc alatt.
A krémhez kis lángon karamellizáljuk a cukrot. Ezután hozzáadjuk az előre megmelegített tejet, majd 3 evőkanál lisztet, a masszát simára keverjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert margarint.
A krémmel egyenként megkenjük a lapokat, és egymásra rétegezve őket visszatesszük a sütőlapra. A kész pitét 1 éjszakát pihentetjük, másnap kockára vágva kíbáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre