Elkészítés: A lisztet a sertészsírral elmorzsolom, hozzáadom a sütőport, a porcukrot, a tojást és annyi tejet, hogy jól formálható tésztát kapjak.
Elkészítem a tölteléket: a mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a tejet összekavarom, és pár percig főzöm.
A tésztát két lapba nyújtom. Az első lapra rákenem a szilvalekvár felét, majd erre a főtt máktölteléket. A mákra rákenem a lekvár másik felét, ráteszem a második tésztalapot, megszurkálom villával, és 20 perc alatt aranysárgára sütöm.
Ha kihűlt, kockákra vágom, és porcukorral meghintve tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre