Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Káposztás tönkölypogácsa

default user icon
1 3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg tönkölyliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1/2 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • cukor
  • bors
  • 1 kg káposzta

Elkészítés

    Elkészítése: Az 1 kg nyers fejéskáposztát lereszeljük, majd kevés olajon megdinszteljük. Fűszerezzük sóval, borssal. Ha kihűlt, az élesztőt langyos cukrozott tejben felfuttatjuk, majd az alapanyagokat összekeverjük, és kelt tésztát gyúrunk belőle, amit alaposan kidolgozunk. Meleg helyen fél órát kelni hagyjuk, majd fél óra után átdolgozzuk az egészet. Pihentetjük kb. 20 percig. Ezután ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és késsel egy kicsit megvagdossuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

verak
Ez a pogácsa szuper, mindenki imádta! Változata fél adagra (2 tepsi lesz belőle): 25 dkg tönköly liszt, 25 dkg simaliszt többi hozzávaló felezve. A káposzta dinsztelésénél lehet bele tenni még 3-4 dkg teavajat is az alapul vehető 3-4 evőkanál olaj mellé, pici cukrot és egy 1/2 dl száraz fehérbort. A kelt tészta összegyúrása után még nem tettem bele a káposztát, csak magában kelesztettem fél órát, ezután gyúrtam bele a dinsztelt káposztát ami addigra kellően langyosra hűlt. Kiszaggattam a tésztát, és már a tepsiben sütőpapíron várakozó kis pogácsákat pihentettem még 20 percig konyharuhával letakarva. Mielőtt a sütőbe tettem őket, megkentem egy tojással (sárgája+fehérje összekeverve).

Hasonló Receptek