Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kanalas fánk másként

60 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókból - az alma kivételével - sűrű palacsintatésztát készítünk. Legalább fél órát pihentetjük, ha van
almánk, ezután belereszeljük.

Felmelegített zsiradékba kanállal beleszaggatjuk, sütjük. Ne rakjunk túl sokat egyszerre, mert közben megnőnek a fánkok. Vigyázzunk arra, hogy a zsiradék ne legyen túl forró, mert akkor a közepe nyers marad. Ha van elég zsiradékunk az edényben, akkor még forgatnunk sem kell, mert magától megfordulnak. Papírtörlőre vagy rácsra szedjük.

Tetszés szerint ízesítve tálalhatjuk.

Megjegyzés

Nagyon sok lesz belőle, ezért én nem sütöm ki egyszerre. 2-3 napig is eltartható a nyers massza a hűtőben, és frissen sütve az igazi.
- arzsa50

Ezek is érdekelhetnek

Friss