Kakaós csiga villámgyorsan

Hozzávalók

  • Hozzávalók a tésztához:
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 0,6 dkg sütőpor
  • 1/2 dl tej
  • 5 ek étolaj
  • 25 dkg liszt
  • Töltelékhez:
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 ek. porcukor
  • 2 ek. kakaópor

Elkészítés

    1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Egy nagy méretű tepsit sütőpapírral befedünk. A töltelékhez, a porcukrot és a kakaót összekeverjük.
    2. A tészta készítése: A túrót a porcukorral, tejjel, olajjal krémesre keverjük, majd a sütőporral elkevert liszttel összegyúrjuk. Téglalap alakúra kinyújtjuk, kb 3 mm vastagon.
    3. A tésztát olajjal egy ecsettel lekenjük, a porcukros kakaót rászitáljuk. Feltekerjük, mint a bejglit és 1,5 cm vastagra felszeleteljük. Tepsire sorakoztatjuk és sütjük. Nagyon finom, gyorsan elkészíthető. 

Megjegyzés

Érdemes rögtön két adagot készíteni ebből a könnyű kakaós csigából, mert villámgyorsan elfogy!

Vass Lászlóné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin