Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós palacsinta parmezánnal

5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A juhtúrót összedolgozzuk a tejföl felével, ezzel a masszával megtöltjük a palacsintákat, mindegyikbe teszünk 1-1 db, négyfelé szeletelt chilivel töltött olívabogyót. A palacsintákat félbe, és ismét félbe hajtjuk.

Kivajazunk egy tűzálló tálat, beletesszük szépen, egymás mellé a hajtogatott, töltött palacsintákat, a tetejét meglocsoljuk a maradék tejföllel, rászórjuk a reszelt parmezánt, 150-160 fokos, előmelegített sütőbe téve rápirítjuk a sajtot.

Frissen, melegében tálaljuk, 2-3 darabot adunk egy adagban, tetejét tépett petrezselyemlevéllel díszítjük.

Megjegyzés

Önmagában is kellemes vacsora, de köretként is adhatjuk pörköltes, paprikás ételek mellé, a borjúpaprikás kiváló kísérője lehet.

Esti vendégek fogadására is alkalmas, előkészítve, csak frissen átsütjük, és máris tálalhatjuk. Jó étvágyat, Nord. - Nordkapp

Ezek is érdekelhetnek