Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hentestokány

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra, a húst, a szalonnát, a sonkát, a csemege uborkát vékony csíkokra vágjuk.
  2. A szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, és mindig csak kevés vizet aláöntve lassan pároljuk. Amikor kb. 20 perc múlva a hús félig már megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát. Ha a hús már puha, beletesszük a csemege uborkát is. Átpirítjuk és levesszük a tűzhelyről.

Hentestokány felturbózva >>> 

Mezőhegyesi csikós tokány >>> 

Tokány háromféle húsból >>> 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss