Hentestokány

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sertéscomb vagy -lapocka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 20 dkg csemege uborka
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 fej vöröshagyma
  • őrölt feketebors

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát apróra, a húst, a szalonnát, a sonkát, a csemege uborkát vékony csíkokra vágjuk.

    A szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és mindig csak kevés vizet aláöntve lassan pároljuk. Mikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát. Ha a hús már puha, beletesszük a csemege uborkát és a paradicsompürét. Átpirítjuk és levesszük a lángról.

    Köretnek rizst vagy burgonyakrokettet ajánlok hozzá. Jó étvágyat kívánok!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek