Házias meggyes pite

Bár a pitéről mindenkinek az almás változat jut elsőre eszébe, a meggyesnek szinte ugyanakkora rajongótábora van.

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 250 g vaj (puha)
  • 250 g porcukor
  • 125 ml natúr joghurt
  • fél tasak sütőpor
  • 350 g liszt
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 800 g meggy (magozott, lehet mirelit is)
  • 50 g mandula (szeletelt)

Elkészítés

    1.

    A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét verjük fel, és tegyük a habot a hűtőbe. A vajat robotgéppel 5-6 perc alatt habosítsuk fel a porcukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojássárgájákat, és mindegyikkel verjük további 1-2 percig.

    2.

    Forgassuk bele a joghurtot, majd adagonként a sütőporral elvegyített 350 g lisztet. Végül lazítsuk a hideg fehérjével, vigyázva rá, hogy ne törjük össze a habot! Simítsuk az így kapott masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe.

    3.

    Keverjük össze az 1 ek lisztet és a fahéjat, azután forgassuk meg benne a meggyet, és szórjuk azt a tésztára. Így a gyümölcs nem fog lesüllyedni az aljára. Végül hintsük meg a mandulával, és süssük a 180 fokos sütőben kb. 50 percig vagy tűpróbáig. Miután kihűlt, szórjuk meg porcukorral, és szeleteljük fel.

     Fotó és food styling: Basa Veronika

Imádom a klasszikus sütiket. Ez a pite ugyan nincs meg fél óra alatt, de annyira egyszerű, hogy egy sütés után, már csukott szemmel készítheted is a második adagot!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin