Házi ravioli

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • kevés olaj
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg ricotta
  • 20 dkg sonka
  • mustár
  • bors
  • hagyma lereszelve
  • tejföl
  • A sajtmártáshoz:
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 5 dl tej
  • keményítő
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a tésztát vékonyra kinyújtjuk, és kis pohár segítségével kiszaggatjuk (van egy derelyevágó készlet, azzal is el lehet készíteni).

    A töltelékhez a ricottát ízesítjük mustárral, sóval, borssal, reszelt hagymával, sonkával, tejföllel, majd a kész tésztát ezzel a töltelékkel megtöltjük, a széleket alaposan lenyomkodjuk.

    Megfőzzük lobogó vízben, leszűrjük.

    A sajtmártáshoz a reszelt sajtot a keményítővel összekeverjük, majd a hideg tejhez adjuk, elkezdjük melegíteni folyamatosan kevergetve, sóval, borssal ízesítjük, és sűrűsödésig főzzük.

    A raviolit a sajtmártással tálaljuk. Másnap is fogyasztható, ízletes.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin