Házi kifli pofonegyszerűen!

default user icon

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dkg friss élesztő
  • 2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2 ek tej

Elkészítés

    1.

    Felfuttatjuk az élesztőt a meleg, cukrozott tejjel. Beletesszük a lisztet egy keverőtálba, hozzáadjuk a sót, és az olvasztott vajat, majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.

    2.

    Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.

    3.

    Lisztezett felületen 4 részre vágjuk a tésztalapokat, mindegyiket tovább nyújtjuk olyan vékonyra, amilyenre csak lehet. A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 10-15 percig langyos helyen pihentetjük, kelesztjük. 

    4.

    Megkenjük tejjel a kiflik tetejét, majd előmelegített sütőben 200-210 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára megsütjük. (A sütő aljába egy másik edényben érdemes vizet tenni.)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin