Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi diós csiga

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tej felét felmelegítjük, beletesszük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, az olajat, a sót az élesztős keverékhez. Ha szükséges, kevés tejjel lazíthatjuk.
  3. Összegyúrjuk, a duplájára kelesztjük, majd vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott margarinnal.
  4. Rászórjuk a darált dió és a cukor keverékét, majd a citrom lereszelt héját. Feltekerjük, majd felszeleteljük.
  5. 170 ˚C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük a csigákat, majd amikor már száraz a tetejük, rájuköntjük a maradék tejet és készre sütjük őket.

DIÓS FINOMSÁGOK >>> 

15 ELLENÁLLHATATLAN KRÉMES SÜTI >>> 

18 ELLENÁLLHATATLAN DIÓS SÜTI - A DARÁLÓSTÓL A PATKÓIG >>> 

Ezek is érdekelhetnek