Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Háromsajtos-csirkés tészta

Hozzávalók

  • 1 db csirkemellfilé
  • 3 ek olaj
  • 2 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 40 dkg tészta
  • 1 csokor friss petrezselyemlevél
  • 3 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 db tömlős sajt (pl. füstölt sajtos, 10 dkg)
  • 2 dkg parmezán sajt
  • 15 dkg trappista sajt

Elkészítés

    1. A csirkemellfilét felkockázzuk. Az olajat felforrósítjuk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük kb. 0,5 dl vízzel. Fedő alatt puhára főzzük, majd hagyjuk a felesleges vizet elfőni róla.
    2. A tésztát sós vízben megfőzzük, hideg vízben átöblítjük, majd hagyjuk lecsepegni. A petrezselyemlevelet megmossuk, egészen apróra vágjuk.
    3. Ha puha a hús, hozzáöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a tömlős sajtot, belereszeljük a parmezánt és a trappistát. (Utóbbiból hagyjuk egy kis maréknyit a tészta tetejére.) Addig hagyjuk a lángon kavargatva, míg a sajtok teljesen felolvadnak.
    4. Beleszórjuk a petrezselyemlevet, majd összeforgatjuk a tésztával. (Itt érdemes megkóstolni, mert lehet kíván egy kis sót.)
    5. Egy nagyobb kerámia tálba simítjuk, megszórjuk a meghagyott sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon hőlégkeveréssel éppen addig sütjük, míg átmelegszik, és a sajt megolvad rajta. (Kb. 10 perc.)

    CUKKINIS-CSIRKÉS TÉSZTA>>> 

    PARADICSOMOS CSIRKÉS TÉSZTA>>> 

    TEJSZÍNES-CSIRKÉS TÉSZTA ( CHICKEN ALFREDO )>>> 

Megjegyzés

Apró, maradék sajtdarabok felhasználásának a remek módja.

AranyTepsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin