Keress receptre vagy hozzávalóra

Halasi töltött hagyma

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 db egyforma vöröshagyma + 20 dkg
  • 50 dkg borjúhús
  • 12 dkg zsír
  • ízlés szerint só
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 dl tejföl
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított, egyforma nagyságú hagymák tetejét és alját egyenesre vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.

    A borjúhúst kockákra daraboljuk, és a finomra vágott 20 dkg hagymával, zsírral, borssal, fokhagymával, az összevágott zöldségzölddel jó tokányt készítünk belőle. Ha a párolással készen vagyunk, ledaráljuk.

    A puhára főtt hagymákat szitára szedjük, és a közepét, vagyis a belsejét kitologatjuk, majd az ízesített darált hússal megtöltjük.

    Tűzálló tálba rakjuk, s mindegyik hagymára 1-1 szalonnaszeletet helyezünk, sűrű tejföllel leöntjük, és a sütőben megpirítjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin