Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagymás krumplipüré alatt sült mustáros sertésragu

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 tojás
  • 2 teáskanál mustár
  • 2 evőkanál Worchester-szósz
  • bors
  • ételízesítő
  • 2 teáskanál őrölt fűszerpaprika
  • kb. 1 dl olaj

Elkészítés

    Elkészítés: Olajon megdinsztelünk 1 fej apróra kockázott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, lepirítjuk, beletesszük az őrölt pirospaprikát, az aprított fokhagymákat. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel. Felöntjük kb. 2 dl vízzel, hozzáadjuk a Worchester-szószt, 1 teáskanál mustárt, és takaréklángon puhára főzzük a húst.

    Közben hagyományos módon krumplipürét készítünk (sós vízben megfőzzük a burgonyát, majd leszűrjük, krumplinyomóval összetörjük, és vajjal, forró tejjel, sóval, borssal habosra keverjük). Ha kihűlt, elkeverünk benne 1 egész tojást. A pürét mustárral és a másik fej szeletelt, olajban pirított hagymával ízesítjük.

    A ragut tűzálló tál aljára szedjük, befedjük a pürével, majd 220 fokon előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin