Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyümölcsös tönkölybúzás muffin

Hozzávalók

  • 6 dkg nádcukor
  • 6 dkg vaj (puha)
  • 2 db tojás
  • 1/2 db vanília rúd
  • 1 narancs reszelt héja (opcionális)
  • 0,5 dl narancslé
  • 1 db alma
  • 1/2 citrom leve
  • 25 dkg tönkölybúza liszt (teljes kiőrlésű)
  • 2 tk sütőpor
  • 15 dkg áfonya
  • 15 dkg őszibarack

Elkészítés

    1. Az almát megmossuk, lereszeljük, és meglocsoljuk a citrom levével. A barackot megtisztítjuk és felkockázzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
    2. A cukrot a vajjal robotgéppel kihabosítjuk (jól kikeverjük) és egyesével hozzáadjuk a tojásokat, mindegyiket jól elkeverjük. Beletesszük a narancslevet, a reszelt almát és ízesítjük a vaníliával és a narancshéjjal. Hozzákeverjük a sütőporos lisztet és végül a gyümölcsöket.
    3. Egy muffintepsit kibélelünk papírkapszlikkal, adagoljuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőbe téve, kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Ezek az arányok egy nem túl édes tésztát adnak. ha édesszájúaknak készítjük, tehetünk még bele cukrot, de számoljuk a gyümölcsök érettségével/édességével is.

gasztrogabo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin