Elkészítés: Megmossuk és megtisztítjuk a gyümölcsöket.
Az öntethez porcukorral és citromlével összekeverjük a málnát és a szedret, félretesszük.
A tócsnihoz az almát és a körtét a reszelő durva részén lereszeljük. Belekeverjük a kis darabokra vágott szilvát, a lisztet, a cukrot, csipet sót és a tojásokat. Jól összekeverjük.
Olajozott serpenyőben kanállal kis lepényeket formázunk, és mindkét oldalon megsütjük. A fordításnál vigyázni kell, mert a lepény meglehetősen lágy.
A sült lepényeket a félretett szaftos gyümölccsel tálaljuk, de cukros-fahéjas tejföllel is finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre