Elkészítés: A tésztához összegyúrjuk a lisztet a sütőporral, a cukorral, a túróval, a tojással, a felolvasztott margarinnal, a tejjel, egy csipet sóval. Cipóvá formázzuk, fóliába tekerjük, és 10 percig pihentetjük.
A töltelékhez a körtét meghámozzuk, kimagozzuk, húsát kisebb kockákra vágjuk. A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, az aszalt szilvával együtt kis darabokra vágjuk. A gyümölcsöket összekeverjük, megcsepegtetjük citromlével.
A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját simára keverjük a cukorral, a túróval, belekeverjük a mazsolát, a mandulát és a gyümölcsöket is. A tejszínt kemény habbá verjük, a tojásfehérjehabbal együtt a gyümölcsös masszába forgatjuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, egy 24 x 24 cm nagyságú tepsire fektetjük. A túllógó részeket levágjuk. A gyümölcsös-túrós masszát a tésztára simítjuk. A sütőben kb. 40 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Habbá vert tejszínnel és felaprított gyümölcsökkel tálaljuk.