A vizet egy nagy edénybe felforrualjuk. Hozzáaadjuk a kókuszt, a vaníliát és a karobot. A főzet alatt levesszük kicsire a lángot, és belekeverjük a kukoricadarát.
Folyamatosan kevergetjük habverővel. Amikor már csomómentes hozzáadjuk a kókusztejszínt. 5 perc után már fakanállal is könnyedén tudjuk kevergetni. Addig főzzük, amíg szépen elválik az edény falától.
A masszát egy tepsibe öntjük és megvárjuk amíg kihül. Ezután felszeletelhetjük és megszórhatjuk a tetejét kókusszal.
Tegnap a Gyertyafényes Halloween Jógára készítettem ezt az édességet. Lévén jött olyan is a jógagyakorlásra, akiről tudtam, hogy gluténmentesen táplálkozik, ezért szem előtt tartva Judit táplálkozását választottam olyan alapanyagot, hogy ő is tudjon enni belőle:) A kukoricadarát, (puliszka, polenta) szeretem, mert gyorsan elkészül, tápláló és különböző élelmiszer allergia, érzékenység esetén is fogyasztható. - vitaik
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!