Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Glutén-, és tejmentes puliszkasüti

30 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
  • 1 csésze kukoricadara
  • 4 csésze víz
  • 1 csésze kókuszreszelék
  • 4 ek. karob por
  • 1/2 csésze nádcukor
  • vanília
  • 1 doboz kókusztejszín

Elkészítés

  1. A vizet egy nagy edénybe felforrualjuk. Hozzáaadjuk a kókuszt, a vaníliát és a karobot. A főzet alatt levesszük kicsire a lángot, és belekeverjük a kukoricadarát.
  2. Folyamatosan kevergetjük habverővel. Amikor már csomómentes hozzáadjuk a kókusztejszínt. 5 perc után már fakanállal is könnyedén tudjuk kevergetni. Addig főzzük, amíg szépen elválik az edény falától.
  3. A masszát egy tepsibe öntjük és megvárjuk amíg kihül. Ezután felszeletelhetjük és megszórhatjuk a tetejét kókusszal. 

Megjegyzés

Tegnap a Gyertyafényes Halloween Jógára készítettem ezt az édességet. Lévén jött olyan is a jógagyakorlásra, akiről tudtam, hogy gluténmentesen táplálkozik, ezért szem előtt tartva Judit táplálkozását választottam olyan alapanyagot, hogy ő is tudjon enni belőle:) A kukoricadarát, (puliszka, polenta) szeretem, mert gyorsan elkészül, tápláló és különböző élelmiszer allergia, érzékenység esetén is fogyasztható. - vitaik

Ezek is érdekelhetnek