Elkészítés: A gombát tisztítás után apróra vágjuk, és egy kevés olívaolajon megpároljuk. Sóval, őrölt feketeborssal és kakukkfűvel ízesítjük. Ha a levét elfőtte, levesszük a tűzről és félretesszük, amíg nem kerül sorra.
A megtisztított csirkemellfiléket bedörzsöljük sült csirke fűszerkeverékkel, kicsit állni hagyjuk.
Ezalatt elkészítjük a rétesbatyukat. Kikeverünk 1-2 teáskanál tejfölt olajjal, ezzel fogjuk megkenni a réteslapokat. Kiterítünk egy réteslapot, félbehajtuk, megkenjük a tejfölös olajjal, majd ismét félbehajtjuk, így egy negyed négyzetünk marad a batyu készítésére. A batyu közepére elhelyezünk egy darabka camembert sajtot, majd rákanalazunk a gombából, és felhatjuk a négy sarkát, összekötjük snidlinggel. Így járunk el a maradék 7 batyunál is.
Tűzálló tálba sorakoztatjuk a batyukat, és aranybarnára pirítjuk őket 180-190 fokos előmelegített sütőben.
Amíg sülnek a batyuk, elkészítjük az áfonyaszószt. Az aszalt áfonyát egy lábasba tesszük, felöntjük vörösborral, hozzáadjuk az erdei gyümölcs lekvárt, fűszerezzük fahéjjal, szegfűszeggel és gyömbérrel. Felforraljuk, majd 1 teáskanál étkezési keményítővel besűrítjük. A szószt melegen tartjuk tálalásig.
A hússzeleteket kevés olívaolajon grillserpenyőben megsütjük. Addig elkészül a rétesbatyu is.
A grillezett csirkemelleket 2-2 db rétesbatyuval és az aszalt vörös áfonya szósszal tálaljuk.