Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Gombás csirkemáj

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Gombás csirkemáj

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 135
  • Elküldve: 4

Hozzávalók:

  • Kb. 50 dkg friss csirkemáj
  • 40 dkg friss gomba vagy konzerv gomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • kis darab vaj vagy olaj
  • bors

Elkészítés:

A csirkemájakat nem túl forró olajban megsütöm, illetve abálom, úgy, hogy az olaj ellepje a májakat. Miközben szépen, lassan sül, a friss vagy konzerv gombát kis szeletekre vágom. Kevés vajon vagy olajon a gombát megpárolom az apróra vágott hagymával, majd az apróra metélt petrezselymet is hozzáadom. Borsozom és enyhén sózom. A csirkemájakat tálra szedem, mindkét oldalukat megsózom, és tetejükre halmozom a petrezselymes gombát. Rizzsel tálalom.

Megjegyzés:

A hozzávalókban leírt mennyiségek nem pontosak.

A receptet Muhovits Csilla küldte. Köszönjük!



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 4 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2011. október 13. (csütörtök) 13:14
    Valoban sok olaj kell, hiszen emlekszem, amikor a nagynenem videken libat vagott, elöször kisütötte a hajat, (a libazsirjat, sajnos nics ekezetem), majd ezutan tette bele a libamajat, ami csak ugy uszott benne. Hogy mer kell sok olaj? Most jöttem ra. Hogy ne köpködje tele a konyhat. Eddig ha tul kemeny lett a maj en mindig azt gondoltam, hogy nem friss vagy öreg volt az allat. Hat nem, kerem szepen. Egyszerüen csak ne sporoljunk az olajjal kedves lanyok, asszonyok. A maj is puha lesz es a konyhank is tiszta marad. Meg egy tipp. Erdemes a majat egy talban tejjel nyakonönteni es 1-2 orara a hütöbe tenni sütes elött. Majd leszürni, lecsepegtetni esetleg konyhapapirral felitatgatni. A tej kiszivja belöle a felesleges vert es meg finomabb lesz.
Receptválogatás
Lasagne és canelloni, az olasz tepsis tészták
A tészta rendszerint nyersen kerül az olasz tepsis tésztákba, és a bőséges szószban párolódnak meg, finom tölteléket rejtve, míg a tetejükön a sajt ropogósra sül!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Ínyenc Dobos-torta Ínyenc Dobos-torta
Zserbó IX. Zserbó IX.
Kacsa-húsleves grízgaluskával Kacsa-húsleves grízgaluskával
Csokis álom muffin Csokis álom muffin
Tokaji mézes-mustáros csirkemell Tokaji mézes-mustáros csirkemell
Sajtos göngyölt csirkemell Sajtos göngyölt csirkemell
Mexikói rizsköret Mexikói rizsköret
Déligyümölcsös koktél vodkával Déligyümölcsös koktél vodkával
Tejszínes-laskás-mustáros sertéslapocka (gluténmentes) Tejszínes-laskás-mustáros sertéslapocka (gluténmentes)
Egyben sült tarja Egyben sült tarja
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123490_voroscurry-110.jpg Vörös zöldségcurry – nem csak diétázóknak

Az indiai-brit együttműködésben világkarriert befutott curry fantasztikus fogás – nem csupán igen sokféleképp variálható,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117269_egyensuly-teszta-110.jpg Egyensúlytészta, az alapsütemény

Uzsonnák és piknikek megbízható desszertje, kezdő háziasszonyok biztos piskótája, jó süteményalap, ám magában is remek édesség az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123480_rosti-110.jpg A röstiről és más krumplilepényekről

A krumplilepény igazán olcsó és egyszerű étel, reggelire, vacsorára ideális, de még a főfogás mellé kínált körteként is…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/115000/115918_hurka-110.jpg Hurka kolbásszal

A hurka igen régóta jelen van az egyetemes gasztronómiában. Nem is csoda, hiszen egy olyan ételről van szó, amely segítségével…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123471_zoldseges-110.jpg Zöldségözön januárra

Először is nagyon boldog új évet kívánok Mindenkinek! Remélem, idén is velem tartotok, igyekszem kitenni magamért, és finomabbnál…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123463_zoldturmix-110.jpg Zöld turmix, a vitaminbomba

A téli hónapokban sokszor érezzük úgy, hogy kevés napfényhez, kevés zöldséghez, gyümölcshöz jut a szervezetünk. A napfény…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123448_zellersalata-110.jpg Zellersaláta házi majonézzel, kapribogyóval

A vitaminínséges, téli időszakban is akad szezonális alapanyag, amiből egészséges, finom fogás készülhet. Ilyenek a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119062_tarkedli-110.jpg Talkedli vagy tarkedli, a cseh fánk

Farsang idején kihagyhatatlan a fánk. Lehet szalagos vagy csöröge, sőt a képviselőfánkot is van, aki ekkorra időzíti, de a fánkok…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept