Gombás csirkemáj

default user icon
4 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • Kb. 50 dkg friss csirkemáj
  • 40 dkg friss gomba vagy konzerv gomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • kis darab vaj vagy olaj
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemájakat nem túl forró olajban megsütöm, illetve abálom, úgy, hogy az olaj ellepje a májakat. Miközben szépen, lassan sül, a friss vagy konzerv gombát kis szeletekre vágom. Kevés vajon vagy olajon a gombát megpárolom az apróra vágott hagymával, majd az apróra metélt petrezselymet is hozzáadom. Borsozom és enyhén sózom. A csirkemájakat tálra szedem, mindkét oldalukat megsózom, és tetejükre halmozom a petrezselymes gombát. Rizzsel tálalom.

Megjegyzés

A hozzávalókban leírt mennyiségek nem pontosak.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Bickei Erika 5 évvel ezelőtt
Valoban sok olaj kell, hiszen emlekszem, amikor a nagynenem videken libat vagott, elöször kisütötte a hajat, (a libazsirjat, sajnos nics ekezetem), majd ezutan tette bele a libamajat, ami csak ugy uszott benne. Hogy mer kell sok olaj? Most jöttem ra. Hogy ne köpködje tele a konyhat. Eddig ha tul kemeny lett a maj en mindig azt gondoltam, hogy nem friss vagy öreg volt az allat. Hat nem, kerem szepen. Egyszerüen csak ne sporoljunk az olajjal kedves lanyok, asszonyok. A maj is puha lesz es a konyhank is tiszta marad. Meg egy tipp. Erdemes a majat egy talban tejjel nyakonönteni es 1-2 orara a hütöbe tenni sütes elött. Majd leszürni, lecsepegtetni esetleg konyhapapirral felitatgatni. A tej kiszivja belöle a felesleges vert es meg finomabb lesz.
Peszeki Orsolya 8 évvel ezelőtt
Nagyon egyszerű, és remek recept! Köszönöm.
Muhovits Csilla 10 évvel ezelőtt
Hat en igy tanultam,hogy sok olajban kell megsûtni,abàlni.A maj nagyon puha lesz ha sok olajban sutom.De ha sokallod az olajat,susd ugy ahogy te jonak latod!
Bruszt Erika 10 évvel ezelőtt
Elég kaotikusnak tűnik ez a recept! Miért kell a májnak olyan sok olajban sülnie?

Hasonló Receptek

Magazin