Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombakrémleves gazdagon

2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg vargánya gomba
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • kb. 2 csipet só
  • 1 mokáskanál pirospaprika
  • 1 nagy késhegynyi őrölt fehérbors
  • 2-3 db sárgarépa reszelve
  • 2-3 db nagyobb burgonya vékonyra szeletelve
  • 2 dl főzőtejszín
  • A díszítéshez:
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A gombát alaposan megmossuk, felkockázzuk.

    2. A vajat megolvasztjuk, majd a felkockázott vöröshagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával.

    3. A gombát, a sárgarépát és a burgonyát a hagymára tesszük, majd annyi vizet öntünk hozzá, amennyi félig ellepi. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük.

    4. Összeturmixoljuk, miközben a tejszínt a levesbe csurgatjuk. Ezt követően visszatesszük a levest a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta, majd levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk, készre ízesítjük a levest sóval, borssal ízlésünk szerint.

    5. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ditti56
Köszönöm szépen . Nálunk is többször kerül az asztalunkra. Nagyon szeretjük.
esmes23
Nagyon finom,és kiadós! Igaz,én tejföllel készítettem,és a végén nokedlit szaggattam bele. Csak ajánlani tudom.

Hasonló Receptek

Magazin