Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vizsgálat indult a Foodora ellen – megtévesztették a fogyasztókat

default user icon
MME
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a Foodora online ételrendelési portál tulajdonosával szemben. A versenyhatóság szerint a cég nem tájékoztatta a fogyasztókat a 2023 őszén hirdetett kuponakciójáról, és az általa alkalmazott rendszerhasználati díj felszámításáról.

A GVH versenyfelügyeleti eljárást indított a Delivery Hero Hungary Kft.-vel szemben, amely az egyik legnagyobb hazai online ételrendelési portál, a Foodora tulajdonosa és üzemeltetője.

A vállalkozás a 2023. szeptember 4. és 2023. október 31. közötti kuponakciójában 2000 Ft kedvezményre és ingyenes szállításra jogosító kupont hirdetett a fogyasztóknak. A Gazdasági Versenyhivatal azonban észlelte, hogy a cég vélhetően nem nyújtott megfelelő tájékoztatást arról, hogy e kuponra csak akkor jogosultak a fogyasztók, ha a rendelésük végösszege meghaladja a 6000 Ft-ot. A GVH észlelte továbbá, hogy az eljárás alá vont vállalkozás az általa alkalmazott rendszerhasználati díj felszámításáról, annak bevezetése óta időszerűtlen módon tájékoztatja a fogyasztókat. Ezen magatartásokkal a vállalkozás valószínűsíthetően megsértette a vonatkozó fogyasztóvédelmi szabályokat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss